Äntligen en bra träningsdag, det har jag väntat 6 månader på. Lime kom äntligen upp i den standarden som jag vet hon kan. Vi började med platsliggning utan skott och det gick (till min förvåning) grymt bra. Lime låg fint hela tiden och jag kände mig lugn och vi var trygga tillsammans.

Sen var det lydnad och äntligen satt lydnaden som det gjorde när hon var “ung”. Hon var vid sidan hade den kontakten som hon kan ha när hon vill. Hon kollade inte på utsikten ibland och hängde med i svängar; helt om, vänster om, halt…

Liggande under gång satt som en keps. Inkallningen lika så dock stack hon till mig en sekund innan kommandot kom vid första tillfället men det skiter jag i. Hon kom nämligen till mig och sprang inte och lekte “allan-ballan”. Sen satt inkallningen vid 3 tillfällen och det hade nog varit 10/10. Linföringen hade oxå fått höga poäng, helt klart. Det lilla fritt följ vi gjorde var lika bra.

Framförgåendet var inte bra, Lime vet att hon ska göra något men inte vad liksom… lite osäkra steg fram och “sniffningar” på marken. Vi tränade på det och Anneli som är ny lydnads-expert för vår grupp gjorde mirakel och 1,2,3 så satt även framförgåendet. GÖTT!

Efter dagens två första moment var jag mycket nöjd.

Sen blev det patrullering och även där gick det bra. Lime tog figgen på vind vid tre tillfällen på avstånd, för att sedan ta figgen på ljud på nära håll. Klockren ljudmarkering och en stolt husse.

Vilken toppendag!

Sen var det stillasittande bevakning och det gick oxå bra. Det märktes att Lime började bli trött då hon emellanåt tappade koncentrationen och var allmänt inte lika på hugget. Hon jobbade dock på bra och letade “ryssar” i skogen med alla sina sinnen stora stunder av övningen.

Fortfarande en toppendag!

Sen skulle det avslutas med en ny platsliggning men med skott. Jag kan ju erkänna att jag hade föraningar om att Lime inte skulle palla med momentet redan innan vi började men eftersom hon hade överraskat positivt hela dagen körde vi på.

Det började bra men efter 2:a eller 3:a skotten reste hon sig upp. Det var någon sekund efter skotten och det var långsamt och jag märkte direkt när jag gick fram till henne att hon var helt slut. Det var ridå precis som har hänt en gång tidigare. Hon lyssnade dåligt och trots godis framför nosen så blev det liksom ingen fart eller bra kontakt med henne. Jag provade att lägga henne ner en gång till men efter ytterligare ett skott så smög hon upp igen. Efter en snabb analys med kursledaren och en kursdeltagare kom de fram till att det blev för mycket för Lime helt enkelt. Jag kunde inte göra annat än att hålla med. Lime klarar inte riktigt 5 minuter än och efter att ha kämpat hela dagen orkade hon inte mentalt.

Men vi tar nya tag och det var ändå en mycket nöjd hundförare som åkte hem. Väl hemma var både Lime och jag helt slut och ville sova. Det var dock bara en av oss som fick godkännande av regeringen på den punkten.

Över och ut!