Nu är det hårdträning som gäller och de få stunder jag har över går till träning. Vi har varit på Lunds brukshundsklubb två gånger och båda gångerna har gått bra. Idag gick det helt underbart bra. Lime hade grym kontakt med mig och även under fria följet tappade hon inte i fokus. Hopp över hinder satt som en keps igen och det var skönt för det har bara gått sämre och sämre de senaste veckorna.
Sen klarade hon plastliggningen på 5 minuter oxå utan att resa sig.

Även i lördags var det tränings med patrull-gänget. Vi började dagen med en platsliggning på 5 min och det gick bra. Jag kopplade dock inte loss Lime utan var en koppellängd ifrån henne. Sen körde vi ett mycket svårt spår med vinklar till höger och vänster, i motvind och medvind. Vi brukar vara köra i medvind och raka spår så detta var en utmaning. Lime fixade detta utan problem och även alla de tre föremålen hittades. De första två tog hon direkt och även slutet satt efter lite cirklande.

Sen var det individuell träning med lydnadstränaren och då provade vi att koppla loss Lime bredvid en annan hund och körde platsliggning. Det gick inget vidare utan Lime stack iväg efter en stund och skulle busa i snön. Två gånger for hon upp men andra gången blev det inget större “ståhej”. Vi avbröt övningen och skulle träna vidare på platsliggningen i slutet av dagen. Sen körde vi linföring med skott på olika distanser och det gick bra. Lime tittade lite vid första skottet men sen släppte hon mig inte med blicken när skotten kom. Linföringen är tipp topp nu och vi håller samma fina form som vi hade för ett år sedan.

Sen var det återigen individuell träning och platsliggning. Vi band fast Lime i ett träd och jag gick ut framför några meter. I 2-3 minuter gick det bra och sen reste hon sig upp och gick en-två steg. Sen hände det som brukar hända i slutet på dagarna och som jag har beskrivit i något inlägg tidigare. Hon låg kortare och kortade tid. Blev mindre och mindre kontaktbar och la sig på rygg. Hade svansen mellan benen, tryckte sig mot en och skrek till så fort man var lite hård mot henne.

Pipande kom igång och Lunds blåsorkester hade blivit imponerade. Iaf så väntade vi ut henne och efter en lång stund kände vi oss nöjda och avslutade dagen. Jag vet inte vad jag ska kalla det som Lime håller på med. Men snyggt är det iaf inte….

På onsdag sticker vi återigen till Fränninge och kör lite inomhusträning med de andra hundarna.