Då var den oundvikliga dagen här. Vi har tränat stenhårt inför provet och alla momenten sitter hemma i trädgården 9 av 10 gånger. Men utanför trädgården är det en helt annan historia. Då denna texten skrivs ett bra tag efter provet så blir det inte så detaljerat.

Platsliggningen gick åt pipan. Lime stack upp efter några sekunder.
Linföringen och fria följet gick bra. Limes starter var sena men vi fick 8 och 6 av 10. Idag när vi har tränat mer och jag har Limes fokus i starten så går det mycket bättre.
Inkallnigen gick mycket bra. Lime satt fint kvar och kom som en kanonkula mot mig när jag kallade. Dock så hockeytacklade hon mig rejält och det blev avdrag för det. Men klart godkänt.

Läggande under gång är det momentet som jag är missnöjd med. Jag gick iväg men Lime dröjde kvar och när tävlingsledaren sa lägg hunden så var lime 3 meter bakom mig och då var det svårt att få henne att ligga. Pannkaka och jag fick ingen ny chans.

Hopp över hinder gick inte heller, men tydligen gjorde många andra hundar samma sak som Lime. De hoppade över men sen lunkade de bort och luktade på domaren som hade godis i fickorna. Icke godkänt.

Framförgåendet gick heller inget bra då Lime stannade och nosade och jag gick om henne.

————————————————————————————————————

Efter genrepet fick vi en andra chans och Lime var rejält utmattade efter helgens bravader. En stor skara tittade på vilket inte underlättade precis.

På platsläggningen hinner jag inte mer än att knäppa av kopplet förrän Lime springer bort till pupliken som förmodligen höll för mycket “låda” och hade för mycket godsaker för att Lime skulle ignorera dem. Två gånger skulle hon dit sen var det kört.

Läggande under gång gick bra och jag körde dubbelkommando på alla moment för säkerhets skull. Framförgåendet gick mycket bra fast jag var livrädd att hon skulle stanna och nosa. Hopp över hindret var ingen vacker syn då hon rev i hindret rejält men hon gjorde ingen egen rundvandring utan satt fint och hoppade fint tillbaka och satt bredvid mig på inkallningen.

Då var det 14 dagar kvar till cert provet och bara ett lydnadsmoment kvar som inte var godkänt.
Ett moment som har funkat i träning om och om igen men inte vid själva provet…..

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!