Certprov del 1:

Glädjen efter att ha klarat lydnadsprovet var inte långvarig. Redan i bilen hem började jag känna mig konstig. Jeanette och Julia hade kräkts några dagar tidigare och nu åkte jag på det. Under natten mellan måndagen och tisdagen var jag uppe och spydde en hel del.Hela tisdagen var fruktansvärd. Onsdagen var inte heller bra. Jag var trött, yr hade ont i huvudet och mådde illa hela tiden. Torsdagen var lite bättre och fredagen ytterligare lite bättre. Men jag var fortfarande tveksam till om jag kunde genomföra provet. Jag bestämde mig på fredagen för att göra ett försök oavsett hur dåligt jag mådde.

Det var samling kl 10 uppe på Ravlunda övningsområde och vi började med att bygga basen. Jag hade nyligen köpt en bur(stor som f*n) och Jeanette hade fixat isolering och en presenning. Jag fick hjälp att bära grejerna från bilen och att bygga upp bur mm. Plötsligt hör man: ”HUND LÖS” och jag tittar upp. Det ser ut som en smal hoffe. Jag försöker förgäves att få det till en annan ras och någon annans hund men inser att det måste vara min skithund. Lime var ju i bilen, men när någon som hjälpte mig tog ut isoleringen som låg på det fällde baksätet så blev det öppen gata ut för Lime ut genom bagaget. Hon sprang glatt fram till en kille som tog henne tills jag kom. Cirkus-Lime var igång och jag tänkte tillbaka på våra tre tragikomiska år tillsammans.

Basen var klar och vi åt mat innan det var samling och genomgång. Under middagen var det lite stel stämning och man kunde känna av allvaret. Själv så sa jag inte så mycket då jag försökte att hålla illamåendet borta och käka och dricka så mycket som möjligt. Efter maten hälsade domarna på hundarna som gicks igenom och sattes i basen. Lime skötte sig bra.

Därefter var det genomgång och jag kände mig lite yr när jag stod upp och satte mig ner istället. Det drogs lott om vilket gäng som skulle spåra och vilket som skulle patrullera första dagen. Jag hoppades innerligt på att vi skulle få patrullera då jag knappt orkade gå 200 meter. Hur skulle jag då klara av att gå 1,6 km i tuff terräng?

Vad tror ni vi fick? Jo spår och jag deppade. Sen drogs det lott om vilket spår man skulle få och jag fick det som blev kvar….spår 2.