Efter spåret var vi slut båda två och jag lämnade av Lime i basen. När jag kom till vår förläggning visade det sig att det bara var en kvart kvar tills matsalen stängde så det blev att sticka dit direkt. I matsalen får jag beskedet att vi ska hämta ut våra hundar om 20 minuter för att göra nästa moment som är stillasittande bevakning. Snabba puckar med andra ord och jag går ner direkt efter maten och hämtar ut Lime samtidigt som de andra 11 personerna som gör provet.

Vi marscherar en bit bort där provet ska vara och vi blir tilldelade våra platser. Sen börjar bevakningen och vi sitter ner med våra hundar och bevakar den aktuella platsen. Om Lime gör en markering så ska man visa det för domherrarna som kvittrar och går fram och tillbaka precis bakom mig och Lime. Störande….Lime undrar vad det är för filurer och tittar bak en del i början. Sen när det inte händer något så börjar Lime pipa och hålla låda. ”FÅ tyst på hunden” hojtar en av domarna och jag blir lite svettig. Hade jag tagit hårt i Lime då så hade hon stängt ner och lagt sig på rygg och hållit på. När Lime får upp vittring så slutar hon att pipa och jag gör markering. Vid ett tillfälle sticker hon ut kopplets längt och vill iväg, jag markerar. Lime piper ibland och ännu värre är det när Iggy som sitter precis bredvid oss ”gläfsar” eller vad man ska kallad det. När Lime är tyst börjar Iggy och vise versa. Mot slutet så är Lime tyst ett bra tag och jag blir lite överraskad när momentet plötsligt var slut. Hade vi suttit över en timme?? Och hur hade det gått för oss? Vi markerade men Lime höll ju också på med en del skit.

På vägen tillbaka pratar jag med John om vem som höll mest låda av våra hundar och det han tyckte att Iggy var värst och jag tyckte att Lime var värst. Så det var ungefär lika högljudda båda två.

Vi lämnar tillbaka hundarna och sen är det kväll. Jag duschar och känner mig lite sliten. Kallt som f-n var det och jag började bli lite orolig för Lime som varken hade filtar i buren eller täcke på sig. Klockan var inte mer än 22 men det var riktigt kallt, -3 grader men kändes som -6 (enligt pohlman).

Bodil som är instruktör i kursen är snäll och lånar ut en filt som baspersonal lade i Limes bur. Nu blev jag lite tryggare och somnade relativt tidigt vid ca 22.30. Klockan 01.14 ringer grannens telefon och jag hör hur han säger. ”USCH VAD FAN SÄGER DU, det var inte bra……..”. Jaha nu har Lime rymt, frusit ihjäl eller skadat sig i buren tänkte jag. Det var lika bra jag gjorde mig i ordning. Men jag var tvungen att höra mer så jag lade örat mot väggen och hör grannen säga något om elskåp och knappar och då inser jag att det inte är Lime som det handlar om och jag somnar om efter en stund.

Uppstigning kl 06.00, frukost, samling kl 08.00 inför dagens och provets sista moment. Patrullering……det som är så enkelt…….bara det ”lätta” kvar……