Vilken helg smiley!!

*fler filmer mm kommer upp under veckan.

Vi kom inte med, men vi var placerade som 1:e reserv på Mentaltestprovet i Tollarp. Lite tråkigt att vi inte fick vara med, när andra hundar från samma kennel skulle vara med. Även lite tråkigt då Lime fyller 4 år i mars och MT:t ska vara gjort innan hunden är 4 år.

Men plötsligt fem dagar innan provet fick vi en plats då Limes bror inte kunde vara med, härligt.

07.45 var det samling så det var bara att ställa klockan tidigt. 05.30 gick vi upp(sovmorgon för Jeanette). Det blev en liten cykeltur med Lime innan vi begav oss iväg.
Vi kom i god tid (wow) till Tollarps brukshundsklubb och hälsade på andra deltagarna och domarna mm. Hund nr 1 var Freja, en hoffe från samma kennel fast kullen efter Lime. Hon klarade provet och blev godkänd och det var kul att se. Sen var det vår tur.

Lime skötte sig bra vid de första momenten. Mest imponerad var jag över henne när hon kampade på 40 m avstånd. Jag gick iväg 40 meter, testledaren höll i en kampleksak och när jag släppte lös Lime sprang hon allt vad hon kunde raka vägen till honom och började kampa. Ingen tur förbi Jeanette eller Lena(uppfödaren) utan direkt till testledaren. Sen kampade hon inte i de 30 sekunderna som man hade önskat men men. Efter att hon släppt kampen gjorde hon en liten liten tur sen kom hon till mig när jag kallade. Nu var hon kopplad och jag kunde andas ut, för denna gången.

Efter introduktionen och kampen med testledaren så bar det ut i skogen för att jaga kanin.

Kaninen for iväg och Lime efter. Kaninen for in i ett rör och Lime kollade bakom röret och nosade runt lite för att kolla var kaninen tog vägen. Optimalt hade varit om hon nosade i röret. Sen var det samma sak igen fast från lite närmare röret. Där skötte hon sig bra och sen när det var dags att kalla in så kom hon.

Sen tror jag det var dags för “figuren i skogen” som jag kallar momentet. En skum figur kommer ut från skogen och närmar sig. Här tyckte jag Lime var duktig som gick ut kopplets längd mot gubben och nosade. Sen kom hon in och stod närmare mig och tittade på figuren. Sen ville hon fram och hälsa men då hade jag inte fått order att släppa kopplet så jag höll kvar och Lime fastnade med frambenet i kopplet och snurrade runt. Sen förstod hon nog inte att hon var lös och hade tillåtelse att gå fram förrän jag sa det men då gjorde hon det direkt.

Nästa moment gick ut på att jag sprang iväg, en “ful gubbe” for upp mellan mig och Lime och hon skulle klara av situationen. Här tyckte jag hon skötte sig mycket bra när hon undersökte gubben direkt och sedan kom raka vägen till mig. Kopplad och klar och ingen egen utflykt. GÖTT!
<!– WriteFlash('’); //–><!– WriteFlash('’); //–>

Sen var det dumpen som for upp och det gick ju som förväntat bra.
<!– WriteFlash('’); //–>

Ljudet trodde jag skulle gå lika bra och det var detta momentet som var den stora (negativa) överraskningen. Istället för att springa fram direkt som vid dumpen och som hon gjorde på MH:et så stannade Lime kvar bakom. Dock kom hon när jag satte mig ner vid ljudkällan och kallade.
<!– WriteFlash('’); //–>

Sen var det “Gundes” tur. En “ful gubbe” kasade fram lite lätt aggressivt och momentet är inte så mycket att skriva om.

Hmm vad var det sen…..

Det var nog bara skotten kvar och det gick ok. Lime var inte allt för sugen på att kampa men hon sket i skotten. Hon uppmärksammade det och tittade in i skogen där skotten kom ifrån och då var jag nervös att hon skulle lubba in i skogen och leka med skytten. Men det gjorde hon inte som tur var.

Testet slut och efter lite överläggning från domarna så fick vi godkänt men 353 poäng.